Annons

Hemtjänstens personal ska få parkera fritt

Hemtjänstens personal i Växjö ska framöver få tillstånd att parkera sina bilar fritt så nära omsorgstagarna som möjligt.
Växjö • Publicerad 27 februari 2018
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Smålandsposten berättade i december att politikerna i Växjö var överens om att hemtjänstens personal borde få rätt att parkera sina bilar fritt, så nära omsorgstagarna som möjligt utan att riskera få parkeringsböter.

– Hemtjänsten har har utrustning med sig för att bedriva sitt arbete. Då är det rimligt att de får samma möjligheter som ambulansen och räddningstjänsten har, när det gäller att parkera och kunna köra fram till en port, sa Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden då till Smålandsposten.

Annons

På tisdagen sa kommunstyrelsens arbetsutskott ja till det S-märkta förslaget om fastighetsnära parkering för omsorgspersonalen.

Nu får kommunchefen i uppdrag att utreda frågan vidare och arbeta fram en överenskommelse med de privata och kommunala fastighetsägarna i Växjö kommun.

– Det var ett enigt arbetsutskott som tog beslut i den här frågan. Det är en idé som gagnar alla från omsorgspersonal till omsorgstagare, säger kommunalrådet Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons