Annons

”Hennes idé är väldigt fin”

Anna-Lena Jonssons uppmaning om en lokal manifestation mot cancer har rönt stor uppmärksamhet. Mängder med personer har anmält sitt intresse och en nybildad facebookgrupp hade igår i eftermiddag drygt 170 deltagare.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2010
Anna-Lena Jonssons tanke om att samla Växjöborna i en lokal manifestation mot cancer håller på att bli verklighet.
Anna-Lena Jonssons tanke om att samla Växjöborna i en lokal manifestation mot cancer håller på att bli verklighet.Foto: Per-Erik Sandebäck

I måndagens tidning skrev Smålandsposten om Anna-Lena Jonssons kamp mot bröstcancern. Själv är hon drabbad av cancer sedan många år och genomgår tuffa behandlingar på Växjö lasarett. Anna-Lena Jonssons dröm är att samla Växjöborna i en stor manifestation mot cancer runt Växjösjön. Detta som ett komplement till den Rosa bandet-insamling som pågår i oktober månad.

- Själv har jag inte orken, eftersom jag är så sjuk just nu, men jag har idéerna och engagemanget, sade Anna-Lena Jonsson.

Annons

Ett antal personer har redan nappat på idén. Anna-Lenas syster Ingela Nilsson är en av dem:

- Jag stödjer det fullt ut och det här kommer att bli av till hundra procent, säger Ingela Nilsson, som är engagerad i IFK Växjö.

Idrottsföreningen kommer att ställa upp med deltagare och även Friidrottsgymnasiet i Växjö, där Ingela Nilsson arbetar som tränare.

- Anna-Lena ger sjukdomen ett ansikte och berättar öppet om sin sjukdom. Det hjälper. Folk får sympati och vill engagera sig.

Anmälningarna strömmar in till Facebooksidan ”Manifestation mot cancer runt hela Växjösjön”. Målet är att samla över 2?000 personer i ett långt band runt Växjösjön som ett stöd åt de som har eller haft cancer. Torsdagen 28 oktober klockan 17.00 ska evenemanget äga rum.

-?Hennes idé att bilda ett långt band vid sjön är väldigt fin. Jag förstår att genomslaget blir bra. Det ska inte vara något insamlingsevenemang, utan en personlig manifestation, säger Maud Hållén, som har engagerat sig.

Hon hoppas det blir en utmaning mellan olika städer som ytterligare kan skapa dragkraft.

-Nu är vi ute efter ett jättelångt rosa band som kan knytas mellan deltagarna, säger Maud Hållén.

Jan Bärtås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons