Annons

Hermi Bil köper fastighet

I samarbete med Växjöföretaget KonveGas har Hermi Bil konverterat ett hundratal bilar till biogasdrift det senaste året. Den verksamheten ska nu utvecklas ytterligare i Smålandspostens före detta tryckeri på Blästergatan.
Växjö • Publicerad 22 december 2010

Hermi Bil har köpt fastigheten på totalt 3 700 kvadratmeter för Smålandsposten AB för 7,5 miljoner kronor.

– Den ligger strategiskt rätt för oss. I samma område har vi försäljning av Fords personbilar och service på Verkstadsgatan samt försäljning av Mazda och Ford transportbilar på Hammerdalsvägen, förklarar Stefan Hermansson, ägare och vd för Hermi Bil.

Annons

I lokalerna på Blästergatan ska det bland annat bli plats för olika utvecklingsprojektet, däckförvaring åt kunderna och uppställning av en del bilar. En del av kontorsutrymmena ska hyras ut.

– Tidningsbärarna har här sin knutpunkt för sydöstra Sverige för distribution av norrifrån kommande rikstidningar och ska vara kvar i nuvarande lokaler fast som hyresgäst. Härifrån sköts även logistik för apoteksvaror, ett uppdrag som håller nere kostnaderna för tidningsdistribution, säger Ola Blomberg, ekonomichef på Gota Media som äger Tidningsbärarna.

Smålandsposten köpte byggnaden på 1970-talet när det inte gick att utöka i centrum. På Blästergatan trycktes sedan tidningen i egen regi till 1998 då den uppgiften överläts till Sydostpressarna i Karlskrona AB. 2006 flyttade så tryckningen till Karlskrona.

För Hermi Bil är förhoppningen att den stundande möjligheten att tanka biogas i Växjö ska leda till ett uppsving för försäljningen av konverterade bilar som sedan kan köras på antingen etanol, bensin eller biogas. Hittills har de bilar som ställts om hamnat i andra delar av landet där tankställen redan finns.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons