Annons

Länet: Heta sommartåg ska åtgärdas snabbare

Pollen täpper till luftfiltren på Öresundstågen. Det gör att luften blir dålig och vagnarna varmare. Problemen måste åtgärdas fortare, tycker Skånetrafiken.
Älmhult/Malmö • Publicerad 10 juni 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Arkiv

Var fjärde Öresundståg har inte någon fungerande luftkonditionering. Det rapporterar P4 Malmöhus. Skånetrafiken ska nu öka pressen hos sina underleverantörer. De tycker att åtgärderna har tagit alldeles för lång tid.

Skånetrafiken har fått flera klagomål från resenärerna. Främst är det tågförseningar som irriterar, men temperaturen i vagnarna har också funnits bland klagomålen.

Annons

När klimatanläggningarna inte fungerar och tågen står stilla kan det bli flera grader varmare än normalt i vagnarna, ett problem som var fjärde tåg dras med. Målet är att problemet ska vara åtgärdade inom några dagar men på senaste tid har det tagit uppemot tio dagar innan någonting har hänt.

Magnus Andersson, ansvarig fordonschef över Öresundstågen meddelar till radiokanalen att de ska arbeta för att införa tydligare krav i avtalen och att frågan är prioriterad hos Skånetrafiken.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons