Annons

Hon tar över som vd på Readly

Det Växjöbaserade IT-företaget Readly, som erbjuder digital tillgång till tusentals tidskrifter, byter vd ännu en gång.
Växjö • Publicerad 11 april 2019
Readlys nya vd Maria Hedengren.
Readlys nya vd Maria Hedengren.Foto: Jenny Lagerqvist

IT-företaget Readly erbjuder en digital abonnemangstjänst för tusentals tidskrifter och huvudkontoret finns i Växjö med ett 30-tal anställda.

Nu meddelar bolaget att den nuvarande vd:n Jörgen Gullbrandson lämnar bolaget för nya utmaningar. Han tillträdde sin tjänst i mars förra året.

Annons

Bolagets nya vd heter Maria Hedengren. Hon kommer närmast från rollen som finanschef på IT-bolaget Izettle, som tillhandahåller mobila betalningslösningar.

På Izettle var Maria Hedengren drivande bakom företagets försäljning till det amerikanska e-handelsföretaget Paypal på 19 miljarder kronor, skriver Readly i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att Maria, med sin långa erfarenhet av att få techbolag att växa internationellt, har beslutat att börja hos oss. Hennes expertis kommer att hjälpa bolaget i sin nästa viktiga tillväxtfas, säger Readlys styrelseordförande Per Hellberg i en kommentar till rekryteringen.

Readly är ett snabbväxande bolag och förra året växte intäkterna med 55 procent och man lanserade sin app även i Schweiz och Nederländerna.

– Jag är väldigt imponerad av Readlys tillväxt hittills, och jag är väldigt förtjust i produkten. Readly är ett bolag väl rustat för att öka sina marknadsandel framöver och jag är glad över att få vara med på bolagets fortsatta tillväxtresa, säger Maria Hedengren i en kommentar till sitt nya jobb.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons