Annons

Hyresgäster får flytta tillfälligt

Hyresgästerna på Billavägen i Åryd som störs mest av bullret under tiden lägenheterna renoveras, erbjuds andra lägenheter.
Det blev klart vid ett möte med hyresgästerna under måndagskvällen.
Växjö • Publicerad 4 november 2014

– Det var ett bra möte. Vi ville höra hur de uppfattat situationen sedan det här projektet startade, säger Stefan Blomkvist, vd på Vidingehem som äger fastigheten.

I fastigheten är åtta av tolv lägenheter uthyrda och sex av hyresgästerna var med på mötet i Åryd.

Annons

De aktuella lägenheterna totalrenoveras och i renoveringsarbetet ingår även sanering av eternitplattor i taket som innehåller asbest, vilket Smålandsposten tidigare skrivit om.

Fastighetsägaren står för två tredjedelar av kostnaden medan resten debiteras hyresgästerna via ökade hyror. Renoveringen inleddes i oktober och beräknas pågå under närmare ett halvår.

– De två hyresgästerna som störs mest får i slutet av november möjlighet att flytta in i en lägenhet i den andra trappuppgången. De får bo där tills deras egna lägenheter är färdig­renoverade, säger Stefan Blomkvist

En av hyresgästerna tackade omedelbart ja till erbjudandet medan den andre vill fundera på saken.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons