Annons

Efter optikerinbrottet: ”Vi har en del spår”

Under söndagskvällen inträffade ett inbrott i en optikerbutik på Storgatan i Växjö. Enligt uppgift körde bilen rakt genom butikens glasdörrar.
– Vi har en del spår och spaningsuppgifter vi ska titta på. Vi får se hur långt det räcker, säger jourhavande förundersökningsledare Alexander Gustavsson.
Växjö • Publicerad 5 augusti 2018 • Uppdaterad 6 augusti 2018
Läsarbild.
Läsarbild.Foto: Eddie Andersson

Under natten och måndagsmorgonen tycks polisen ha gjort vissa framsteg i ärendet. Men exakt vad som framkommit är Alexander Gustavsson förtegen om.

– Det kan jag inte gå in på.

Annons

Har ni några misstänkta?

– Det kan jag inte svara på. Men vi har inte frihetsberövat någon.

Det var på söndagskvällen som polis kallades till Storgatan i Växjö med anledning av en pågående stöld i optikerbutiken. Två eller fler mörkklädda gärningspersoner har varit inne i butiken och därefter tillgripit gods. I nuläget är det oklart vad som har blivit stulet. Därefter lämnade gärningsmännen platsen i en mörk bil, körandes i riktning mot centralstationen.

Polisen var på plats under kvällen och spärrade av området. Förhör har även gjorts med de många vittnen som finns till händelsen.

Den bil som gärningsmännen lämnade kvar i butiken är tagen i beslag och ska undersökas under måndagen.

Polisen skriver på sin hemsida att de önskar information från allmänheten om någon har sett något eller känner till något om brottet. De tar gärna emot information på 114 14.

Nathalié NylanderSkicka e-post
Ida ÖsterbergSkicka e-post
Niklas WeimerSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons