Annons

Inbrottsvåg fortsätter i länet

Villainbrotten fortsätter i hög takt i länet. Under fredagskvällen och natten fick ett flertal bostäder påhälsning av tjuvar.
Växjö • Publicerad 22 november 2014

Någon gång mellan klockan fem och halv sex på fredagskvällen bröt sig någon eller några in i en villa på Herrgårdsvägen i Lammhult. En fönsterruta krossades och väl inne i huset stals guldsmycken och en dator.

Några timmar senare upptäcktes att en villa på Körsbärsvägen i Älmhult fått besök av tjuvar. Där hade altandörren brutits upp. Det är oklart vad som stulits.

Annons

Fram på småtimmarna var det ett försök till inbrott i en bostad på Furutåvägen i Växjö. Där skar gärningsmännen upp ett runt hål i glasrutan till balkongdörren och försökte på så sätt komma åt låsvredet.

– De har använt någon form av verktyg för att lyckas skära ut hålet. Det är faktiskt något jag aldrig sett tidigare, säger Ulf Wilsson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Men tjuvarna skrämdes från bostaden, troligen av hunden som var ensam hemma, innan de hann ta sig in.

– Där kom man inte över något. Men vi ser ju att det fortsätter med mycket inbrott i hela länet. Det rör sig om en blandning av såväl lokal gärningsmän som kringresande ligor, säger Ulf Wilson.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons