Annons

Inga p-platser i kvarteret Lågan

Parkeringsgarage under Stortorget eller p-däck på Norrtull. I höst kommer kommunledningen att ta beslut om trafiken i Växjö centrum. Att det inte blir allmän parkering i kvarteret Lågan är enligt kommunalrådet Bo Frank (m) redan klart.
Växjö • Publicerad 26 oktober 2010

Ett parkeringshus under jord som kan fylla behovet av p-platser i centrum. Diskussionen har funnits med när kvarteret Lågan vid Lineborgsplan planerats för nya bostäder och lokaler. I väntan på kommunens parkeringsutredning har detaljplanebeslutet fått vänta, men i dag säger Bo Frank att frågan inte längre är aktuell. Att ha p-platser i kvarteret Lågan motsvarar inte centrumbesökarnas förväntningar enligt kommunalrådet.

– Det är för långt tycker Växjöborna.

Annons

Därmed står valet mellan två centralare platser, Norrtull och Stortorget. Med ett garage under Stortorget skulle bilarna inte synas, men samtidigt drar man in trafiken mitt i stan och kostnaden blir betydligt högre än för ett parkeringsdäck på Norrtull.

– Vi ska ta ställning före jul och när det väl är beslutat måste det gå fort, säger Bo Frank.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons