Annons

"Jag är lite besviken, jag förväntade mig något mer konkret"

- Ett dokument med mycket vackra ord som alla kan ställa upp på, så beskriver oppositionen Alliansens valmanifest för Växjö.
Växjö • Publicerad 20 augusti 2010

Oppositionen i Växjö hade på torsdagen svårt att hitta punkter i alliansens valmanifest som de själva inte kan ställa upp på.

-Ja, jag är lite besviken, faktiskt. Det här är ganska allmänt hållet, sa socialdemokraternas Charlotta Svanberg i en kommentar.

Annons

Både hon och vänsterpartiets Anders Mårtensson menar att en valrörelse vinner på tydligare polarisering men alliansens valmanifest innehöll mest saker som det redan i dag råder politisk enighet om eller som de andra partierna kan ställa upp på.

-Jag saknar något konkret, några visioner som sticker ut men det är klart att det är lättar för oss i oppositionen att skriva en valplattform, säger Charlotta Svanberg.

-Det är ett par punkter som vi känner att vi inte håller med dem på. Annars köper vi deras text, säger Anders Mårtensson.

Han menar att det framför allt är där det handlar om ideologiska förtecken som skiljelinjen blir tydlig.

-Ja, vi är för en utökning av antalet hyresrätter och vill stödja att fler hyresrätter byggs. Det finns det inte förutsättningar för idag sen skall privatiseringen inom barnomsorgen hållas inom rimliga gränser.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons