Annons

"Japanerna är ganska vana"

-Jag har aldrig varit med om något liknande.
Det säger Lars Liljesson från Växjö som arbetar i Tokyo.
-Det var vid 16-tiden på eftermiddagen som skalvet slog till. Det skakade fruktansvärt. Jag har varit med om skalv tidigare men aldrig något som det här. Vi har en stor kopiator här på jobbet och den välte omkull, och det var en hel del saker som ramlade när från hyllor och väggar.
Växjö • Publicerad 11 mars 2011

Lars Liljesson från Växjö arbetar som headhunter på ett Japanskt företag i centrala Tokyo.

När han ringer Smålandsposten är klockan strax efter åtta på kvällen i Japan och han är kvar på arbetsplatsen fortfarande.

Annons

– Tunnelbanan och tågen i Tokyo är avstängda efter skalvet. Så det är igenproppat på vägarna. Det blir många som inte kommer hem i kväll. Men jag skall promenera hem snart, jag har inte så långt.

Fredagens jordbävning i Japan med efterföljande Tsunamivågor kom efter flera tidigare skalv under veckan. Därför var många förberedda

– Ja, japanerna är ganska vana vid skalv. Här i centrala Tokyo är det ganska lugnt, det närmaste kaos jag sett är nog de igenproppade vägarna och att det var tomt i hyllorna i närbutiken. Men det är klart att i de områden där tsunamivågorna slog in, där har man kämpat för sina liv. Det har omkommit människor men hur många vet vi inte än.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons