Annons

Jaramillo lämnar Kristdemokraterna

Den kristdemokratiska politikern René Jaramillo meddelar på tisdagsmorgonen att han lämnar Kristdemokraterna och byter till Moderaterna.
Växjö • Publicerad 5 augusti 2014
Foto: 

René Jaramillo är idag ordförande för gymnasienämnden i Växjö och ledamot av Växjö kommunfullmäktige. Efter turbulens inom Kristdemokraterna i vintras meddelade han då att han inte tänkte ställa upp till omval och han sa även då att han behåller sina politiska uppdrag mandatperioden ut.

På tisdagsmorgonen meddelade han via en video på sin hemsida att han från och med idag även lämnar Kristdemokraterna och går över till Moderaterna.

Annons

– Kristdemokraterna och jag går skilda vägar från och med idag, säger René Jaramillo till Smålandsposten när vi når honom på tisdagsmorgonen.

René Jaramillo berättar att han har funderat på detta länge.

– Jag har funderat länge under våren och sommaren och med tanke på det som hände i vintras inom partiet känner jag att det var dags att ta detta steg. Detta handlar inte om att det är en plan eller taktik. Jag har alltid varit en tydlig och ärlig politiker och nu var det dags att berätta hur jag ser på framtiden, säger René Jaramillo.

Han behåller sina politiska uppdrag mandatperioden ut, det vill säga till årsskiftet.

– Det besked jag lämnar nu är att jag inte kommer lämna mina uppdrag.

Han vill inte säga något om vad som händer efter årsskiftet. Men han står inte på någon av Moderaternas lista och kan därför inte väljas in i kommunfullmäktige vid valet om en dryg månad.

– Men jag kommer att arbeta för att Moderaterna ska göra ett bra val och att Alliansen ska vinna den 14 september. Vad som händer sedan får vi se, säger han.

Om Moderaterna vill ha dig på uppdrag efter årsskiftet är du tillgänglig?

– Jag har visat att det är politiken som driver mig framåt, inte positionerna. Att börja spekulera om uppdrag tycker jag inte passar sig.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons