Annons

Jazzen drar fler unga

För femte året i rad arrangerade Kulturskolan i helgen en jazzworkshop för unga musiker.
Växjö • Publicerad 6 februari 2012
Jazzkonsert på Palladium. Kulturskolans workshop har avslutning. Här spelar Andreas Alm, Martin Rydén, Gustav Bergström, Timmy Gasslander, Victor Thorendal och Anders Baudin. Foto: Stefan Fehrm
Jazzkonsert på Palladium. Kulturskolans workshop har avslutning. Här spelar Andreas Alm, Martin Rydén, Gustav Bergström, Timmy Gasslander, Victor Thorendal och Anders Baudin. Foto: Stefan FehrmFoto: 

– Vi har haft ett 30-tal elever och fem ensembler i gång. Antalet deltagare har faktiskt bara blivit fler genom åren. Och det är ju kul, säger Per Sjödin, lärare på Kulturskolan.

Den yngste deltagaren var tio och den äldste 18 år. Några med hyfsad erfarenhet, andra rena nybörjare.

Annons

Jazz förknippas ofta med äldre herrar, helst då spelande något blåsinstrument. Jodå, och de fanns faktiskt också här. Erfarna musiker som ofta musicerar i Växjö med omnejd och nu bra inspiratörer för sina yngre kolleger.

Även musiker från S:t Sigfrids folkhögskola deltog i workshopen.

Allt avslutades på söndagseftermiddagen med en mycket välbesökt konsert på Palladium. Musikerna, unga och gamla i olika konstellationer, framförde en repertoar av olika jazzstandards.

– Jazz är kul, väldigt fritt och med många genrer, säger en av deltagarna, Olivia Anderson.

– Jag både lyssnar och spelar själv, säger David Österberg och nämner fusion jazz och bebop som några av favoritinriktningarna.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons