Annons

Kalla lägenheter på Campus

Även om vintern har varit mild har ett 50-tal studenter vid Linnéuniversitet klagat över kyla i sina lägenheter, trots att de försökt vrida upp värmen.
– När det var som värst hade jag runt 15-16 grader i min lägenhet, säger Dan Isaksson, som har Stubor som hyresvärd.
Växjö • Publicerad 19 mars 2012
Dan Isaksson, student vid Linnéuniversitet har frusit väldigt mycket i sin lägenhet under hela vintern.
Dan Isaksson, student vid Linnéuniversitet har frusit väldigt mycket i sin lägenhet under hela vintern.Foto: Urban Nilsson

21-årige Dan Isaksson studerar vid Linnéuniversitet i Växjö och har haft Stubor som hyresvärd sedan oktober 2011. Dan Isaksson är en av 45 studenter som klagat på att han fryser i sin lägenhet.

– Även om det finns element i lägenheten blir dem inte varma. När jag kontaktade hyresvärden har de sagt att de kan sätta på elementen, men det har inte blivit varmare alls. Det har varit jättekallt hela vintern, säger han.

Annons

Studentkåren vid Linnéuniversitet har fått in många klagomål från studenter om att de fryser i sina lägenheter. För att kartlägga problemet gjorde de en enkät till 65 studenter som bor i olika områden, men framförallt på Campus. Resultatet visade att 45 av de tillfrågade tyckte det var för kallt i lägenheterna.

– Vi ville veta hur brett problemet var i samband med klagomålen som vi hade fått in. När vi sammanställde resultatet var det mest kallt hos de som har Stubor som hyresvärd, säger Erica Engdahl, studiesocialt ansvarig hos Linnéstudenterna i Växjö.

Nu har Linnéstudenterna lämnat över resultatet till berörda hyresvärdar för att studenterna ska få en acceptabel inomhustemperatur i fortsättningen.

– Visst är miljöperspektivet viktigt, att inte slösa på värmen, men till en viss gräns. Studenterna ska inte behöva frysa bara för att hyresvärdarna vill spara på pengar, säger hon.

Och på Linnéstudenternas Facebooksida, där resultatet av enkätundersökningen finns upplagd har det varit en livlig diskussion. Fler studenter än de 45 tillfrågade har berättat om hur kallt de har haft i sina lägenheter under vintern.

– Nu hoppas vi få till en dialog mellan kåren och de berörda hyresvärdarna för att hitta en balans, säger Erica Engdahl.

Erivan Ali Rostam
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons