GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KD-politikern: Bygg ”skilsmässolägenheter"

Bygg lägenheter med ett rum som kan nås från två separata lägenheter, så att föräldrar som är skilda kan bo hos sina barn utan att behöva bo tillsammans.
Det föreslår Jon Malmqvist (KD).
Växjö • Publicerad 18 december 2017 • Uppdaterad 19 december 2017

I ett byggprojekt i Norge som bland annat uppmärksammats i Expressen kommer ett tiotal lägenheter att planläggas så att ett eller flera rum kan nås från två separata lägenheter. En lösning som gör att föräldrar med gemensam vårdnad kan undvika att barn måste flytta mellan sina föräldrars boenden.

Tanken med projektet är att föräldrarna bor i var sin lägenhet med var sin separata ingång till barnens rum som ligger i mitten och att föräldrarna ska komma överens om när respektive person ska ha tillgång till barnens rum.

Intresset har varit stort i Norge och nu föreslår kristdemokraten Jon Malmqvist i Växjö i en skrivelse till Kommunstyrelsen att Växjöbostäder och Vidingehem får i uppdrag att utreda möjligheterna för liknande lösningar i Växjö.

–Jag tror att det kan finnas par i Växjö som skulle kunna tycka att detta var en bra lösning. Barnen skulle få ha en sin fasta punkt i tillvaron, säger Jon Malmqvist till SVT.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer