Annons

Klädställning stack hål på ögat – anställd fick föras till sjukhus

En lokalvårdare som arbetade i en klädbutik skadade ena ögat svårt och fick föras med ambulans till Växjö lasarett. Nu har händelsen anmälts som en arbetsplatsolycka.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2020
Genrebild från TT.
Genrebild från TT.Foto: SUVAD MRKONJIC/TT

En chef på ett större tjänsteföretag har anmält ett olycksfall i arbetet till Arbetsmiljöverket.

Enligt chefens anmälan skadade sig nyligen en av företagets medarbetare svårt i ena ögat när han eller hon arbetade med att städa i en klädaffär i Växjö.

Annons

Chefen skriver i anmälan att medarbetaren skulle plocka upp något från golvet och ”fick då spetsen av tom klädställning i ögat”. Ställningen var väggfast och tom på kläder vid tillfället.

Spetsen på ställningen stack hål på både ögonlock och öga och medarbetaren fördes till Växjö lasarett med ambulans. Läkarna fick sy i både ögonlocket och ögat och det är enligt chefen ännu oklart om medarbetaren kommer att få någon bestående påverkan på synen.

Arbetsgivare har en skyldighet att anmäla allvarliga olyckor och tillbud på arbetsplatsen till Arbetsmiljöverket, som därefter kan besluta om att utreda ärendet vidare.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons