Annons

Klart med nya hyror hos Hyresbostäder

Nästa års hyror blev på fredagen klara för Hyresbostäders 5100 lägenheter i Växjö. För en normaltrea handlar det om en höjning på omkring en hundralapp i månaden.
Växjö • Publicerad 11 december 2010

Hyresbostäder och hyresgästföreningen kunde i förhandlingarna enas om en hyreshöjning 2011 på 1,95 procent, motsvarande 19 kronor per kvadratmeter och år. Det tvååriga avtalet innehåller också samma höjning 2012.

– Det har vart en positiv anda i förhandlingarna. Resultatet ska ses mot bakgrund av vår kalkyl för 2011 där vi befarar högre räntor samtidigt som fjärrvärmen blivit dyrare och den allmänna kostnadsbilden stiger, säger Hyresbostäders vd Kenneth Faaborg.

Hyresbostäder med 5 100 lägenheter i ett tiotal bostadsområden i Växjö var ett av få svenska bostadsföretag som helt avstod från höjningar under förra året.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons