Annons

Kommunanställd köps ut för 230 000

Mannen som var misstänkt för att ha porrsurfat på sin jobbdator har i en uppgörelse fått 230 000 kronor för att lämna sin anställning.
Växjö • Publicerad 3 juli 2012

Fallet med personen som jobbade på en skola inom Växjö kommun och anklagades för att ha porrsurfat på sin jobbdator har nu nått sitt slut. Fackförbundet Vision har tillsammans med Sveriges kommuner och landsting enats om att betala ut en engångssumma till mannen på 230 000 kronor.

Michael Färdigh, personalchef på Växjö kommun, är nöjd med uppgörelsen.

Annons

– Om ärendet skulle gå vidare hade det kunnat ta ett par år till innan vi hade fått något beslut eller någon dom. Det här var det bästa rent ekonomiskt för oss. Om vi hade vunnit i en längre förhandling så hade mannen ändå fått lön utbetald under hela tiden fram till domen, och om vi mot förmodan skulle förlora så skulle mannen ha kvar sin anställning och kanske också begära skadestånd, säger han.

Michael Färdigh understryker dock att kommunen fortfarande är säker på att anklagelserna mot den här mannen är riktiga.

– Ja, det är vi, bland annat för att vi har kunnat påvisa att det inte handlade om att datorn varit utsatt för hackning eller virus. Genom att bevisa det här har vi stärkts i vårt arbete, säger han.

Det är flera rapporter och diskussioner som har förts kring detta under den ett år långa processen, där en del också har talat till den misstänkte mannens fördel. Mannen, som har fått lön utbetald under hela tiden, har konsekvent nekat till anklagelserna.

Smålandsposten försökte under måndagen att nå den berörda mannen för en kommentar, dock utan att lyckas.

Patrik Rosell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons