GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunanställda i Växjö varnas

Växjö • Publicerad 19 november 2017
Foto: Arkivfoto

Två anställda vid Växjö kommun har nu fått en varning av arbetsgivaren för misskötsel på jobbet. De två männen arbetar på två olika förvaltningar inom kommunen.

Den förste varnas för att han en dag i somras var ”olovligt frånvarande”. Arbetsgivaren försökte nå den anställde via telefon, sms och därefter genom ett hembesök utan att få kontakt, står det i den skriftliga varningen.

Den andre mannen ska ha tagit ledigt utan att ha fått sin chefs godkännande och därefter felaktigt redovisat att han hade varit på jobbet den aktuella dagen.

Skriftlig varning är en disciplinär påföljd som arbetsgivaren kan ge till en anställd som gör sig skyldig till fel eller försummelse i arbetet. Innan varningen utdelas ska den anställde få tillfälle att yttra sig och hans eller henne fackliga organisation ska underrättas.

Vid förnyad misskötsamhet – skriver kommunen – kommer arbetsgivaren att pröva frågan om de två anställda ”ska skiljas från sin anställning”.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.