Annons

Kommunfullmäktige ställs in

Kommunfullmäktiges sammanträde i slutet av februari ställs in. För få ärenden redo att behandlas är förklaringen.
Växjö • Publicerad 10 februari 2014
Inget fullmäktige i februari.
Inget fullmäktige i februari.Foto: Pontus Steneros

– Det är lite lugnare nu. Visst kunde vi ha sammanträtt, men det är få ärenden och inga av dem av den tyngden att de inte kan vänta, säger Anna Hultstein, gruppledare för Moderaterna i Växjö kommun.

Hon påpekar att det också kostar en del pengar att ha ett fullmäktigesammanträde och att det då ska finnas en bra ärendelista.

Annons

Borde det inte finnas tillräckligt med ärenden i en hyggligt stor kommun som Växjö för att ha fullmäktige en gång i månaden?

– Detta har hänt tidigare och jag tycker att det är helt okej. Många är ju fritidspolitiker och behöver ta ledigt från sina ordinarie arbeten, och då tycker jag det ska vara en bra ärendelista också.

- Alla medborgarförslag kommer inte heller upp i fullmäktige utan de bereds i nämnderna för att det ska bli snabbare svar. Det kan vara en förklaring till att det blir något färre ärenden.

Socialdemokraternas grupp­ledare, Åsa Karlsson Björkmarker, delar dock inte Anna Hultsteins syn.

– Det är lite ynkligt att man inte kan skaka fram ärenden. Men det är majoritetens privilegium att bestämma dagordningen och när vi ska ha möten. Men de har ju inte egen majoritet så jag antar att de inte vill driva upp för många ärenden.

Är det bara alliansen som är ansvarig för att det är för få ärenden?

- Absolut inte. Men jag tycker vi tar vårt ansvar. På de senaste fullmäktigelistorna ligger det mycket interpellationer och motioner från oss. Och vi har ganska många motioner som ligger på remiss.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons