Annons

Korttidsboende på Evelid inspekterat

Det saknas rutiner för hur eventuella fel och brister på Evelids korttidsboende ska rapporteras. De boende vet inte heller hur eller till vem de ska framföra sina synpunkter.
Växjö • Publicerad 6 december 2011

I juli genomfördes en oanmäld inspektion på Evelids korttidsboende, som drivs av Växjö kommun. Socialstyrelsen fann brister som man nu kräver att omsorgsnämnden åtgärdar, bland annat måste enskilda känna till hur synpunkter och klagomål hanteras.

Även i dokumentationen finns brister. Socialstyrelsens granskning visade att hälso- och sjukvårdsuppgifter fördes in i den sociala dokumentationen, vilket inte uppfyller lagstiftningens krav. Socialstyrelsen är även kritisk till att insatserna för boende inte utformas och genomförs tillsammans med den enskilde.

Annons

Korttidsboendet har 20 lägenheter, varav sex dubbletter som kan avskiljas med vikvägg. Men skjutdörrarna går inte att låsa och hygienutrymmet är gemensamt. Socialstyrelsen anser det inte förenligt med socialtjänstlagens mål att enskilda måste dela rum och hygienutrymme.

Enligt omsorgsförvaltningens chef Ann-Christin Norlander är målet att bara ha 20 boende samtidigt, men ibland blir trycket stort.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons