Annons

Krav på busskort till eleverna

Föräldrar till barn på Fagrabäckskolan vädjar till politikerna om busskort. "Föräldrar är konstant oroliga."
Växjö • Publicerad 29 december 2010

Arabyskolan håller på att byggas om och på grund av detta är högstadieelever hänvisade till bland annat Fagrabäckskolan. Förra läsåret fick barn i sjuan gratis busskort av kommunen för att ta sig till Fagrabäck.

Nu kräver föräldrar i Bokelund/Ulriksbergsområdet i en skrivelse till skol- och barnomsorgsnämnden att de skolansvariga omprövar beslutet så att busskortet också gäller när barnen nu går i åttan.

Annons

Det handlar om säkerhet, menar de.

Barnen passerar under sin skolväg bland de mest trafikerade vägarna i Växjö: Mörners väg, Liedbergsgatan och Sandsbrovägen, skriver föräldrarna.

– Det finns inga gång- och cykeltunnlar och barnen ska in i rondellerna. En del skjutsar sina barn till skolan men många har inte möjlighet till detta eftersom de saknar bil.

– Föräldrar är oroliga varje morgon och eftermiddag. Det är inte barnen som valt Fagrabäckskolan, säger en förälder till Smålandsposten.

Önskemålet är att eleverna får busskort åtminstone under den mörka årstiden.

Patric Svensson (fp), ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden, säger att nämnden i samband med ombyggnaden av Arabyskolan beslutade att ge sjuorna busskort.

– Jag har uppmanat föräldrarna att komma in med en skrivelse om busskort också i åttan och det har de gjort.

Han säger att politikerna kommer att diskutera frågan. Om barnen beviljas busskort eller inte får framtiden utvisa.

Smålandsposten 21/9 2010

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons