GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Här är de nyheter ni gillat extra mycket

Det är lika spännande varje dag att se resultatet av det vi gör. Det är inte alltid det vi tror på mest som lyckas bäst.
Kristina BingströmSkicka e-post
Moderator • Publicerad 20 november 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Först av allt. Stort grattis till alla vinnare av Stora journalistpriset, så enormt mycket god journalistik som produceras runt om i landet. Extra stort grattis till vår tidigare medarbetare Alexander Mahmoud och hans kollegor för deras uppmärksammade reportageserie om adoptioner. Jag var på plats på galan i Stockholm och det blev en kväll fylld av samtal kring vårt värv och vårt uppdrag. Och det satte också fingret på kärnfrågan. En nyhet är en nyhet oavsett var och hur den publiceras och sätten att förmedla nyheter har aldrig varit fler än i dag.

”Vår affärsidé är handlar inte om döda träd.” Det var ett mantra vår tidigare nyhetschef, Jens Pehrsons mantra och som han upprepade med en dåres envishet och en ängels tålamod. Och han hade och har så rätt.

Vår affärsidé handlar inte om döda träd, den handlar om nyheter och om att förmedla och paketera dessa nyheter på ett så tilltalande och tillgängligt sätt som möjligt. Oavsett publiceringskanal och publiceringsform. En artikel kan lika gärna vara ett tv-inslag som en skriven text. Om det passar innehållet bäst.

Jens Pehrson jobbar numer med att ta fram verktyg för oss för att se vad ni egentligen tar del av när ni går in på smp.se eller läser vår e-tidningen. Vilka artiklar får er att läsa extra länge, vilka rubriker lovar mer än de kan hålla? Vilka tv-klipp får flest starter och vilket quiz väcker tävlingslusten bäst.

Det här har vi numer stenkoll på. Ned på en sådan detaljnivå att jag i morgon får en rapport som visar hur många av er som faktiskt läst den här moderatorn på smp.se. Vilket jag sen kan jämföra med hur många som brukar läsa det jag skriver. Hur många av er som i stället läst spalten i tidningen är däremot svårare att besvara.

Extra viktigt är att ha koll på vilken typ av material det är som lockar nya läsare att bli prenumeranter, vad är det som konverterar bäst helt enkelt. Det är lika spännande varje dag att se resultatet av det vi gör. Det är inte alltid det vi tror på mest som lyckas bäst.

Här är ett axplock av de bevakningar som stuckit ut lite extra den senaste veckan:

Har du missat någon? Du hittar alla länkar på smp.se. Logga in och läs redan i dag!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.