Annons

Kristina Bingström: Kristina Bingström: Nu är det dags att skicka in tomteteckningar igen

Vad tar man med sig från veckan som gått? Och vad finns att säga som inte redan är sagt? Det är inte utan att det ligger ett mörkt filter över alltihop.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 14 november 2020
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vad tar man med sig från veckan som gått? Och vad finns att säga som inte redan är sagt? Det är inte utan att det ligger ett mörkt filter över alltihop. En novemberskymning som inte bara handlar om årstid och väder. Inte trodde vi i mars att november skulle se ut så här. Vi hoppades på, räknade med, inbillade oss att allt skulle vara över. Vara som vanligt igen. Tji fick vi.

”En liten ljusglimt i tillvaron är att första advent nu bara är två veckor bort.”

En liten ljusglimt i tillvaron är att första advent nu bara är två veckor bort. Snart kan vi med gott samvete värma på glöggen, bre ädelost på pepparkakan och hänga upp våra stjärnor i fönstren. Och även om inte heller julen lär bli densamma i år, finns traditioner som inte går att rucka på. En av dem är det hög tid att ta tag i nu. Årets tomteteckningar! Dags att börja rita, dags att börja skapa, dags att låta de små konstnärerna få fritt spelrum med kritor och pennor och glitter och papper. Tomten och tomtens redaktion på Smålandsposten står redo att ta emot alla teckningar. Från och med den 1 december och ändra fram till jul publicerar vi teckningar i tidningen och på webben. Och för att ha så mycket som möjligt att välja bland redan från början går det alldeles finfint att skicka in sin teckning redan nu.

Annons

Tomten, Smålandsposten, 351 70 Växjö är adressen. Eller tomten@smp.se om man föredrar den digitala brevlådan.

Skicka in din teckning till Tomten, Smålandsposten, 35170 Växjö.
Skicka in din teckning till Tomten, Smålandsposten, 35170 Växjö.

På Smålandsposten har det varit ytterligare en vecka med otroligt fina besökssiffror på webben. Som flera av er säkert har märkt har vi blivit betydligt synligare på facebook och instagram den senaste tiden. Det bidrar till våra siffror. Ni är många och allt fler som tar del av vår rapportering på olika sätt. Det glädjer oss. Fortsätt tipsa oss om det som händer i er närhet. Arrangemang att bevaka, personer att möta, missförhållanden som behöver lyftas. Vi bevakar Kronobergs län för dig.

Annons
Annons
Annons
Annons