Annons

Kristina Bingström: Kristina Bingström: På måndag tar vi liverapporteringen ett steg längre

Tiden går fort. Det händer mycket på bara några år. Det märktes inte minst i veckan när avgörandet i hockeyns finrum gav oss möjlighet att på riktigt presentera möjligheterna och fördelarna med snabb, direkt digital publicering.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 14 maj 2021 • Uppdaterad 17 maj 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När Växjö Lakers spelade hem sitt första SM-guld mot Skellefteå våren 2015 låg vårt fokus på att få till en så välmatad guldtidning som möjligt dagen efter. Som dåvarande printchef var jag inne på redaktionen hela kvällen och följde arbetet. Det var intensivt, stressigt och alla jobbade tillsammans mot samma mål. Det blev riktigt, riktigt bra!

När Växjö Lakers i måndags tog hem sitt tredje SM-guld, denna gång mot Rögle, låg fokus i första hand på webben. Tidigare pressläggning än 2015 i kombination med senare matchstart gjorde att vi var glada att få till en guldkappa till tidningen och en sportsida med matchreferat. Resten, analyser, krönikor och en härlig bildkavalkad, fick vänta till onsdagstidningen

”Det var intensivt, stressigt och alla jobbade tillsammans mot samma mål. Det blev riktigt, riktigt bra!”
Annons

Alla hockeyintresserade – eller ska vi säga Växjö Lakers-intresserade – fick verkligen sitt lystmäte i alla fall. På smp.se före, under och efter guldmatchen. Redan på måndagsmorgonen drog vi igång vårt speciella liveflöde som bara handlade om guldkampen. Efter avgörandet fortsatte sportredaktionen och webben att pumpa ut artiklar, bilder, filmer, analyser och krönikor till långt in på natten. Som chefredaktör och ansvarig utgivare följde arbetet via datorn. Det var intensivt, stressigt och alla jobbade tillsammans mot samma mål. Det blev riktigt, riktigt bra!

På måndag tar vi liverapporteringen ett steg längre. Vår webborganisation står redo att i ett speciellt flöde rapportera löpande om stort och smått från hela länet. En första kort rapportering som sedan kan byggas ut vid behov. Häng med från början med frågor, tips och kommentarer. Vill du veta vad som händer och vad som är på gång just nu är SMP live rätt plats för dig. Se det som en utökning av vår nyhetsbevakning. För dig.

Annons
Annons
Annons
Annons