1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kristina Bingström: Tidningar, kanelbullar och kaffe

Kristina Bingström, chefredaktör för Smålandsposten.
Foto: Lena Gunnarsson

Förändringens vindar blåser över det svenska medielandskapet. Tidigare i år har vi rapporterat om stora koncerner som blivit ännu större, i och med Bonniers övertagande av Mittmedia och bland annat Polaris förvärv av Stampen. I går kom nyheten att ytterligare två lokaltidningar: Norran i Skellefteå och Piteå-Tidningen i just Piteå, som fram till nu varit självständiga solitärer på mediemarknaden, köps upp av NTM-koncernen och går in i ett gemensamt bolag tillsammans med Luleåtidningarna Norrbottens-Kurien och Norrländska Socialdemokraten.

Norrans chefredaktör Marcus Melinder skriver själv till läsarna: ”Att vara ett ensamt tidningshus på dagens mediemarknad är oerhört svårt. Genom att gå in i detta nya mediebolag säkerställer vi en långsiktig utgivning av Norran. Vi skapar förutsättningar för att kunna producera ännu bättre journalistik och när vi kan dela på kostnader som inte direkt har med det redaktionella arbetet att göra öppnar det naturligtvis upp för nya möjligheter.”

Jag är själv från Skellefteå, jag är uppväxt med Norra Västerbotten (som tidningen tidigare hette), jag är skolad på Norrans redaktion. Här tog jag mina första steg som journalist, här publicerades mina första reportage, här hade jag mitt första sommarjobb. Samma starka ställning som Smålandsposten har här i Kronobergs län har Norran i norra Västerbottten och vidsträckta Skellefteå kommun. Jag hoppas och tror att de nya ägare ska ha samma betydelse för Norran som Gota Media har för Smålandsposten. Det vill säga knappt märkbart för er läsare, men en trygghet för oss som tidning.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Ses vi i Tingsryd i dag förresten? Mellan klockan 10 och klockan 13 är jag på plats vid vår redaktion i Tingsryd för att bjuda på kaffe, bjuda på saft och bjuda på kanelbullar. Och prata med er läsare förstås. Om vad vi gör bra och vad vi skulle kunna göra bättre. Vad ni gärna vill läsa om och vad ni saknar.

Kom förbi en sväng. Stanna till en stund. Ta en kopp fika i farten.

I helgen avslutas friidrotts-VM. Och visst är det stavhoppsfinalerna man minns lite extra. Angelica Bengtssons bragdartade svenska rekord och Armand Duplantis rafflande silver. Väl kämpat alla deltagare och tack för underhållningen!

Det är lördag. Trevlig helg!

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.