GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Välkommen till din nya tidning

I snart 154 år har Smålandsposten kommit ut och tidningen har ändrat utseende många gånger sedan dess, vilket vi visat de senaste dagarna. I dag är det dags igen. Välkommen till nya Smålandsposten!
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi har haft som mål att skapa samma uttryck och känsla i print som vi har digitalt. Lite ljusare, lite luftigare och samtidigt mer modern och mer läsvänlig. Ni som regelbundet går in på smp.se eller använder vår app MinSmp kommer att känna igen er.

Ta er tid att bläddra i tidningen, lär er hitta, bekanta er med formen. Läs rubrikerna, titta på bilderna. Kanske börjar du läsa något du aldrig varit intresserad av tidigare. Innehållsmässigt är det ingen skillnad. Vi har inte tagit bort någon avdelning, inte heller lagt till någon. Och värt att poängtera särskilt, brödtexten är fortfarande densamma. Däremot har vi flyttat runt och möblerat om en del. Ändrat dispositionen helt enkelt.

"Vår ambition är att skapa ett högre tempo i tidningen. Lite mer nyhetspuls direkt."

Vår ambition är att skapa ett högre tempo i tidningen. Lite mer nyhetspuls direkt.

Enkelt uttryckt innebär det att alla nyheter från såväl Växjö som våra lokalredaktionen nu ligger samlade i a-delen, med start på sidorna a 4–5. Opinionsmaterialet finns kvar, men lite längre bak – mot Personligt i slutet av a-delen.

I flera år har vi haft två ettor i tidningen, där innehållet i B-delen lyfts fram på B-ettan. Nu låter vi Sporten inleda B-delen i stället. Följt av kultur&nöje, in- och utrikessidorna och börsmaterialet. Vi avslutar med serier, tv-sidor och väder – precis som tidigare. Och alla puffar samsas om utrymmet på förstasidan. Bäst bild och bäst nyhet för dagen får dominera. Oavsett avdelning eller placering i tidningen.

Samma tidning, men i en ny och uppdaterad form. Och nu är vi nyfikna på vad ni tycker. Hör gärna av er med ris och ros. Vad blev bra, vad var bättre förrut?

Det är för er vi gör tidning, för er vi bevakar Kronobergs län. I dag, precis som för 154 år sedan.

Läs mer