Annons

Kristina Bingström: Kristina Bingström: Vår luciasändning lockar och förgyller

Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 14 december 2019
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jo, jag erkänner. Jag tjuvkikade. Och tjuvlyssnade. Jag kunde inte låta bli. När Katedralskolans fantastiska luciatåg genrepade stämmor och sånger och förflyttningar i Domkyrkan i torsdags och Smålandspostens lika fantastiska tv-team likaledes genrepade bildvinklar, kommunikation och sändningsdetaljer, då smög jag mig in bland tärnor och stjärngossar och dansare och tog plats, inte i tåget (någon måtta får det vara), men väl bland kyrkbänkarna.

Lyssnade, tittade, nynnade med och njöt. Så ljusligt och ljuvligt, så vackert, så finstämt. Från Sanka lucia till Avicii. Underbart

Annons

I går var det bråda tider. För alla lucior och deras följen runt om i Sverige och länet. I kyrkor, skolor, och förskolor. På företag och äldreboenden. För sockerbagare med ena handen i saffransdegen och den andra på pepparkaksplåten. För föräldrar och morföräldrar och farföräldrar och syskon att köra runt, vara på plats, titta och lyssna och njuta.

Här saknas innehåll

Bråda tider var det också för Smålandspostens tv-team. Att producera och sända luciafirande tar tid och resurser, men det är det värt. Tusentals tog del av våra två live-sändningar från domkyrkan. Ännu fler har sett repriserna. Har du inte hunnit titta än, eller vill du titta igen så ligger de förstås kvar på smp.se.

Jag är så stolt och glad att vi även på detta sätt kan bevaka lucia. I text och bild. Och ljud. Det berikar och förgyller och ger en bonus och ett mervärde för alla er prenumeranter.

Det kom ett brev i veckan med synpunkter på förra veckans stora öltest i C-bilagan. Ägna inte tid och utrymme åt alkoholreklam var kontentan. Fokusera på nyheter och reportage i stället. Tyvärr fanns ingen avsändare så något svar kunde inte ges. Jag gör det här i stället. Och svaret är enkelt.

För oss finns ingen motsägelse mellan öltest och nyhetsfördjupning. Det ena utesluter inte det andra utan kompletterar och berikar.

Luciasändningar och ledare.

Tester och trafikolyckor.

Poddar och polisrapporter.

Ölprovningar och överprövningar.

Snabba nyheter och långläsning.

Annons

Text och bild.

Papperstidning och webb.

Det handlar inte om antingen eller utan om att kunna göra både ock. Så att du kan välja det som passar dig bäst. Det är en bra deal tycker vi.

Det är lördag igen. I morgon är det den tredje advent. Det lider mot jul.

Annons
Annons
Annons
Annons