Annons

Kritiserad förskola åtgärdar bristerna

Den hårt kritiserade Carisma musikförskola försöker nu uppfylla kommunens kravlista. Men ännu återstår en del.
Växjö • Publicerad 16 mars 2012
Smålandsposten den 11 januari.
Smålandsposten den 11 januari.Foto: 

Kommunens granskning av den privata förskolan Carisma startade efter hård föräldrakritik i höstas.

Stora brister upptäcktes vid tillsynen, bland annat brist på pedagogisk kompetens både i ledningen och bland övrig personal där för övrigt många hade slutat.

Annons

– Carisma har nu rekryterat en förskolechef som satt igång med utvecklingsarbetet, säger Mia Granqvist, chef för skol- och barnomsorgsförvaltningen.

Förvaltningen har också krävt in utbildnings- och examensbevis för personalen.

– Vi ska göra en ny kontroll av detta. Vi får rapporter varje vecka från förskolechefen för att säkerställa att de följer uppdraget.

80 barn fanns på förskolan när föräldraprotesterna kom. För en dryg månad sedan rapporterades det till politikerna att föräldrar till tio av barnen begärt en annan förskoleplats.

Mia Granqvist kan inte på rak arm säga hur många som fått en ny plats men att det åtminstone handlar om några stycken

Hur ser det ut för Carisma just nu?

– De har kommit en bit på väg. Vi ska senare sammanställa allt material vi fått in för att se om åtgärderna är tillräckliga eller inte.

Senast 1 april vill skol- och barnomsorgsförvaltningen att utbildade pedagoger ska finnas på plats och att ett systematiskt kvalitetsarbete har inletts.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons