Annons

Krossade bilruta för att få ut inlåst barn

Värends räddningstjänst ryckte på fredagsmorgonen ut på ett larm om ett barn som var instängd i en bil.
Växjö • Publicerad 13 juli 2018
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vid halv tiotiden på fredagsmorgonen ryckte Värends räddningstjänst ut till en mindre ort i Växjö kommun sedan man hade fått in ett larm om ett barn som var inlåst i en parkerad bil.

– Det var ingen större dramatik. När vi kom fram till platsen hade föräldrarna, eller någon annan, lyckats krossa en sidoruta på bilen, säger Hans Fransson som är insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Annons

Enligt Hans Fransson var det ett barn i ettårsåldern som hade suttit instängd i bilen några få minuter sedan fordonet gått i baklås.

– Det hade väl blivit lite stressigt på platsen när detta upptäcktes och då larmades vi eftersom man inte hade lyckats krossa rutan. Men det löste sig som sagt innan vi kom fram.

Barnet blev inte skadat vid tillbudet i bilen.

Enligt Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral i Malmö skickades även en polispatrull till platsen när larmet gick.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons