Annons

Kungsmadskolan behöver stärka samverkan med arbetslivet

Skolinspektionen har synpunkter på Kungsmadskolans yrkesförberedande utbildningar.
Växjö • Publicerad 15 december 2010

Under våren 2010 genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning av gymnasieskolornas yrkesförberedande utbildningar. Framförallt fokuserade man på hur utbildningarna klarade av att ge relevant yrkeskunskap och hur samarbetet med arbetslivet fungerade.

40 skolor i landet fick besök och en av dem var Kungsmadskolan och Skolinspektionen ansåg att skolan behövde förbättra sig på ett par områden. Bland annat hur kvalitetsuppföljningarna genomförs. Man anser också att det finns oklarheter vad gäller bedömningen och betygsättningen vid APU:n för medieprogrammet och livsmedelsprogrammen. Genomgående verkar Hantverksprogrammet fungera bäst och Skolinspektionen anser att skolan bör se till att de andra yrkesutbildningarna vid skolan bör ha samma goda samverkan med näringslivet.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons