Annons

Lammhults på stabilare mark

Inredningskoncernen Lammhults Design Group förbättrade lönsamheten under fjolåret. Rörelseresultatet blev 13,3 miljoner kronor, varav 9,3 för det fjärde kvartalet. Orderstocken vid årsskiftet var dubbelt så hög som ett år tidigare.
Växjö • Publicerad 6 februari 2014

Det handlade mycket om att fortsätta genomförandet av olika strukturåtgärder under 2013 då det även utarbetades handlingsplaner med ökad tillväxt som mål. Under de två senaste åren har omkostnaderna minskat med drygt 24 procent.

– Åtgärderna har haft planerad effekt. Vi har också haft fokus på produktutveckling och försäljning och står nu på betydligt stabilare mark, säger koncernchefen Anders Rothstein.

Annons

– Nu gäller det att fortsätta arbetet med att ta fram attraktiva produkter för marknaden och vässa försäljningen ytterligare. Nu är det stark inriktning på att öka intäkterna, säger han.

Orderingången ökade med 24 procent under fjärde kvartalet, till stor del beroende på köpet i höstas av det norska företaget Fora Form. Sett till helåret minskade dock orderingången med 3 procent till 618 miljoner kronor.

Rörelseresultatet på 13,3 miljoner kronor kan jämföras med 3,8 miljoner kronor föregående år.

För affärsområdet Office & Home Interiors, där Lammhultsföretagen Lammhults Möbel och Abstracta ingår, ökade nettoomsättningen med 11,5 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades från 5,6 till 17,2 miljoner konor.

Styrelsens förslag till stämman är en utdelning per aktie med 1 krona.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons