Annons

Landstinget kritiseras för lång väntetid

Trots att mannen hade kraftiga buksmärtor fick han vänta i fem timmar på en ordentlig undersökning vid Centrallasarettet i Växjö.
Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritik mot landstinget.
Växjö • Publicerad 23 november 2014

Mannen opererades akut för smärtor i buken. Det visade sig att han hade tarmvred och en stor del av tjocktarmen fick tas bort. Till en början mådde mannen bättre efter operationen men efter ett par dagar försämrades hans tillstånd. Återigen med buksmärtor och med ansträngd andning. Han hade dessutom ökat tre kilo i vikt på de få dagarna.

Mannen fick vätskedrivande medicin och syrgas, men det skulle dröja ytterligare fem timmar, och ett än mer försämrat hälsotillstånd, innan vårdpersonalen vidtog mer aktiva åtgärder. När han till slut opererades fann man läckage i tarmen och stomi sattes in. Mannen fick efter operationen vårdas på intensivvårdsavdelningen i en och en halv vecka.

IVO riktar kritik mot vården och pekar på att de mer aktiva åtgärderna inte borde ha dröjt så länge som fem timmar.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons