Annons

Landstinget prisas av EU

Utbytet med andra förlossningsavdelningar i Europa har uppmärksammats av EU. Nu reser Landstingets internationella koordinator Gun-Britt Ivansson till Bryssel.
Växjö • Publicerad 20 oktober 2010
Gun-Britt Ivansson Foto: Privat.
Gun-Britt Ivansson Foto: Privat.Foto: 

– Jag skall ta emot ett hedersomnämnande för vårt internationella arbete med BB/Förlossningsavdelningen på CLV. EU anser att det är ett gott exempel på nätverk som utvecklar i Europa.

Hur känns det att få ett sådant omnämnande?

Annons

– Det är ju väldigt stort. Vad jag vet har inget landsting i Sverige fått något liknande tidigare. Att vi valts ut av alla de projekt som genomfördes inom det program som pågick mellan 2003 och 2005 är stort.

Varför valdes ni ut tror du?

– Dels för att vi, trots att projektet egentligen är avslutat har fortsatt samarbetet i nätverket utan EU-pengar. Dels för att det inte funnits något liknande inom BB/förlossningsvården i Europa tidigare.

Vad har ni fått ut av det?

– Ett utbyte om kvalitet och patientsäkerhet med 19 sjukhus i nio länder. Personal har varit på besök i Danmark Italien och Portugal. Då är det klart att man lär sig mycket. Många förslag har kommit tillbaka diskuterats och kommit in i idéer och nya lösningar.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons