Annons

Landstingsråd kräver lösning av situationen på BUP

Socialdemokratiska landstingsrådet Anna Fransson (S) reagerar nu på uppmärksamheten runt situationen inom Barn och Ungdomspsykiatrin i Landstinget Kronoberg.
Växjö • Publicerad 23 mars 2012

– Nu har jag tappat tålamodet - Alliansmajoriteten i Landstinget Kronoberg måste lägga alla korten

på bordet, skriver hon i ett pressmeddelande.

Annons

Anna Fransson menar att oppositionen under en längre tid ställt flera frågor om situationen bland annat efter indikationer från personalen om turbulens inom organisationen.

Den bild som nu framkommer menar hon tyder på kaos och hon kräver nu att den styrande alliansen presenterar lösningar.

"Läget inom verksamheten är nu uppenbarligen så allvarligt att jag anser att professionell hjälp, exempelvis i form av extern och oberoende konsult kan behövas för att lösa konflikter i verksamheten."

Samtidigt menar lanstingsdirektören Börje Lindkvist att Landstingets beslutade satsningar och planerade utveckling av vården ska genomföras, med syfte att uppnå ett samlat bättre stöd till barn och unga med olika psykiska problem.

I ett brev till Smålandsposten menar han att flera punkter i kritiken är felaktig, bland annat att fortbildning lagts på is, att det förekommer många vakanser och att de som har åsikter straffas.

– Inom BUP pågår ett generationsskifte på läkarsidan. Nuvarande planering för läkarbemanningen innebär att alla tjänster beräknas vara besatta efter sommaren. Det är en långsiktig planering och behov finns därmed inte längre av tidsbegränsad anställning av läkare som uppnått pensionsåldern, skriver han i ett brev till Smålandsposten.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons