Annons

Länets företag är tekniktröga

Företag är långsamma på att ta till sig kommunikationsteknik. Det framgår av undersökningen Smarta Företag Index 2012. Kronobergs län backar med fem enheter, till index 39.
Växjö • Publicerad 9 februari 2012

Smarta Företag Index 2012 visar att företag och myndigheter missar att dra nytta av kommunikationsteknik för att effektivisera verksamheten. Det totala indexet för samtliga företag och myndigheter ökar med en enhet men eftersom målet är att nästan fördubbla Smarta Företag Index till 70, är det en lång väg kvar.

– Resultatet från undersökningen är bekymmer-samt. Tekniken finns sedan länge och vi hade väntat oss att företagen skulle ha kommit längre på ett år, säger Sverker Hannervall, chef för Telia-Sonera Företagstjänster i ett pressmeddelande.

Annons

Undersökningen visar en kraftig tillbakagång vad gäller kund- och medborgarservice, samt informationsdelning. Där- emot visar studien en ökad användning av sociala medier.

Undersökningen har genomförts av TNS-Sifo bland 4  278 medarbetare i privat och offentlig sektor, på uppdrag av Telia och Cisco.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons