Annons

Lärare anklagas för sexofredande

En lärare på en grundskola i Växjö kommun utreds nu för misstänkta sextrakasserier mot en flicka. Mannen har tagits ur tjänst.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2014

I ett brev till förvaltningsledningen berättas om de påstådda sextrakasserierna.

Brevet är anonymt men skrivet på ett sådant sätt att det ska framgå att det är den utsatta flickan själv som är författaren.

Annons

I brevet hävdas bland annat att läraren ska ha uppmanat flickan att ”ta på” honom och klä av sig.

– Det är ett nyinkommet ärende och vi är inne i ett känsligt skede. Vi har nu inlett en internutredning, säger Michael Färdigh, personalchef på Växjö kommun.

Den anklagade läraren är avstängd under utredningstiden.

Internutredningen leds av personalkontoret. Alla nödvändiga uppgifter ska plockas fram och berörda personer höras, menar Michael Färdigh.

– Vi ska agera snabbt. Utredningen hoppas vi ska vara klar inom 14 dagar. Gärna snabbare. Sedan görs bedömningen om vi ska polisanmäla saken eller inte. Vi tar detta allvarligt och seriöst och ingen ska dömas ohörd.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons