Annons
En av lärarförbundets medlemmar får 10 000 kronor i kompensation för att hon inte fick de arbetsuppgifter hon önskat. Hon ansåg sig diskriminerad.
Växjö • Publicerad 29 december 2010

Det var i samband med en omorganisation som kvinnan ville ha en viss placering men det sa arbetsgivaren Växjö kommun nej till.

En orsak var enligt kommunens personalchef Michael Färdigh att kvinnan arbetade halvtid vilket var svårt att kombinera med den nya befattningen.

Annons

Kvinnan var missnöjd med beslutet och hävdade att hon nekats jobbet på grund av sin sjukdom och att det handlade om diskriminering.

Det slutade med en tvisteförhandling mellan Lärarförbundet och Växjö kommun.

– För att lösa tvisten erbjöds hon 10 000 kronor i kompensation vilket hon sa ja till, säger Michael Färdigh som menar att uppgörelsen innebär att man slipper en utdragen process.

Enligt Gunilla Nilsson, personalchef på skol- och barnomsorgsförvaltningen, kommer arbetsgivaren att försöka hitta nya arbetsuppgifter åt kvinnan.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons