Annons

Lärare och pedagoger hyllades genom stipendium

Under våren införde utbildningsnämnden ett stipendium för att lyfta lärares engagemang. På torsdagen delades sex stipendier ut under nämndens sammanträde, med en pott på 60 000 kronor.
Växjö • Publicerad 13 juni 2019
Under torsdagen tilldelades sex stipendiater varsitt stipendium för sina insatser som lärare och pedagoger.
Under torsdagen tilldelades sex stipendiater varsitt stipendium för sina insatser som lärare och pedagoger.Foto: Växjö kommun

Nämnden kommer dela ut dessa stipendier årligen och varje stipendium ligger på 10 000 kronor vardera. Det bakomliggande motivet är att uppmärksamma lärares insatser och goda arbete, uppger Pernilla Tornéus, ordförande utbildningsnämnden.

Årets utdelning var den första från nämnden och de nominerade var från olika områden i kommunen. En av stipendiaterna är Agneta Iburg från Saga förskola på Söder i Växjö.

Annons

– Det känns jättebra och ja blev överraskad över att bli nominerad, säger Agneta Iburg, och fortsätter:

Agneta Iburg, Saga förskola
Agneta Iburg, Saga förskolaFoto: Privat

– Jag blev nominerad av min chef, hon skrev en så fin motivering om att jag är en god pedagog som får barngruppen till en helhet och att jag tänker utanför boxen, säger Agneta.

Julia ViktorssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons