Annons

Riksväg 27: Stor oreda efter trafikbrott

En ensam personbil på riksväg 27 orsakade stor oreda i trafiken. Och hos polisen.
Växjö
Publicerad 10 juni 2018
Foto: Carl Carlert

Det var flera bilar som mötte den framfarande bilen, enligt de första uppgifterna från polisen skulle ett antal ha blivit påkörda och en tvingats köra av vägen ut på en åker strax norr om Ingelstad. Men polisens uppgifter stämde inte.

– Nej, det är två olika händelser som inte har med varandra att göra, säger jourhavande förundersökningsledare Emir Bajric i Växjö.

Annons

Vid den första olyckan strax norr om Ingelstad körde en kvinna i 60-årsåldern av vägen ut på en åker och ner ett stängsel, hon är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. Polisen uppger att hon ska ha varit trött i samband med färden.

Ungefär samtidigt på riksvägen utspelar sig en annan händelse i höjd med Bramstorp där en annan bil är nära att frontalkrocka med åtminstone en av de mötande bilar men där förarna lyckas undvika kollisionen. En lättare sammanstötning blir det ändå.

Den felande bilen stannar först inte men kommer sedan tillbaka och en polispatrull kan förhöra en man i 35-årsåldern.

– Där har vi alltså en man som uppger att han tappar koncentrationen på vägen för ett ögonblick, han ska titta på något hus och upptäcker sedan att han kört över på fel sida, säger Emir Bajric.

En polisanmälan har upprättats och mannen är nu misstänkt för beteendebrott i trafiken.

Inte någon av händelserna resulterade i några personskador.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons