Annons

Flera bilar kolliderade i Växjö

En trafikolycka med tre personbilar har inträffat på Torparvägen på Teleborg i Växjö. Tre personer har förts till sjukhus.
Växjö • Publicerad 28 juli 2020 • Uppdaterad 29 juli 2020
bild 1/3

Klockan 21 på tisdagskvällen kom ett larm om en trafikolycka i korsningen mellan Torparvägen och Elisabeth Bergstrands väg i Växjö.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska tre fordon och minst fem personer varit inblandade i olyckan. Bland de inblandade ska de ha varit ett barn.

Annons

– Tre personer har fått åka in med ambulans till lasarettet med lättare skador, säger Magnus Månsson, insatsledare hos Värends räddningstjänst.

Vägen var avstängd i väntan på att bärgare skulle komma till platsen och göra vägen fri. Klockan 10 på kvällen var vägen åter framkomlig.

– Jag vet inte hur trafikolyckan har inträffat. Det får polisen utreda, berättar Magnus Månsson.

Polisen har varit på platsen och pratat med inblandade för att utreda vad som hände.

– Det är en bil som står stilla och signalerar att den ska svänga vänster. Då kommer en bil bakom, missar detta av okänd anledning och kör först rakt in i den stillastående bilen och fortsätter sedan över i mötande trafik och kolliderar med ytterligare en bil, säger Mattias Svensson, inre befäl vid polisen i Växjö.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Viktor ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons