Annons

Larm om fyrverkeriskjutande i Växjö

Växjö • Publicerad 12 januari 2018

Vid halv sjutiden på fredagskvällen fick polisen ta emot samtal om att ett ungdomsgäng avfyrade raketer på Vintervägen i i centrala Växjö på ett okontrollerat sätt.

– Uppringare ska ha sett fem–sex ungdomar som går runt och skjuter raketer i området, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Fyrverkeriskjutandet är anmält som ofog, men det finns inga uppgifter om att det ska ha skett mot personer eller byggnader.

– Vi är från polisens sida medvetna om detta och kommer när tillfälle ges åka ut och kontrollera det, säger Fredrik Bratt.

Senare på kvällen kom fler larm om fyrverkeriskjutande in till polisen i Växjö. Vid niotiden ringde en person och berättade att ungdomar sköt raketer vid Dalbo centrum och en stund senare var det återigen skjutande vid Vintervägen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons