Annons

Larm om kraftig avloppslukt

Både patienter och anställda på Folktandvården i Lammhult slår nu larm om kraftig avloppslukt i lokalerna. De har vänt sig till hyresvärden Vidingehem ett flertal gånger men inget har gjorts.
Växjö • Publicerad 22 augusti 2014
Foto: 

Det är skyddsombudet på Folktandvården som har vänt sig till Arbetsmiljöverket för att få hjälp med den kraftiga avloppslukten i lokalerna. Enligt skyddsombudet har problemet pågått från och till sedan en ombyggnad av lokalerna 2011. De har vänt sig till Vidingehem men inte fått någon respons, och nu efter semestern ska problemen ha eskalerat.

Enligt Vidingehems vd har de försökt att åtgärda problemen, bland annat genom att justera ventilationen. Men det har inte hjälpt.

Annons

– Det har varit dålig lukt under flera år och flera anmälningar har kommit in från Folktandvården. Redan efter renoveringarna 2011 försökte vi åtgärda det genom att justera ventilationen, säger Stefan Blomkvist.

Stefan Blomkvist berättar vidare att det är svårt att åtgärda eftersom de inte vet var lukten kommer ifrån.

– Det innebär att det är svårt att nå en lösning, och att det bara kommer från och till gör det ännu svårare. Vi har vänt oss till den entreprenör som gjorde ombyggnaden för att de ska nå en lösning.

Men han lovar nu att det ska åtgärdas.

– Jag kan bara beklaga att det har blivit så här. Men vi ska göra allt vi kan för att åtgärda det. Det ska inte vara så här.

Är den dåliga lukten farlig?

– Det handlar inte om mögel då det inte är den frätande lukten. Men det ska inte vara någon fara, även om det upplevs som obehagligt.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons