Annons

Lastbil körde ner 40 vägstolpar – fastnade i räcke

På måndagseftermiddagen körde en lastbil i Växjö ner ett 40-tal vägstolpar och fastnade sedan på vägens mitträcke. Orsaken till olyckan var ett exploderande däck.
Växjö • Publicerad 2 juli 2018
Foto: Carl Carlert

Strax efter klockan två på måndagseftermiddagen fick räddningstjänsten och polisen larm om en trafikolycka på riksväg 23 strax norr om Norremarksrondellen i Växjö.

En lastbil hade av okänd anledning kört in i mitträcket.

Annons

– Lastbilen hade kört ner ett 40-tal vägstolpar och sedan grenslat mitträcket i höjd med Björnvägen i Sandsbro, säger Andreas Rosenberg som är insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Foto: Bo Ströberg

Andreas Rosenberg berättar att räddningstjänsten fick sanera diesel på platsen och under räddningsarbetet var vägen helt avstängd i bägge riktningar i cirka 15 minuter.

– Men det blev inte så långa köer, rusningstrafiken har inte riktigt kommit i gång ännu. Nu flyter trafiken förbi platsen men det är begränsad framkomlighet, säger Andreas Rosenberg.

Polisen och personal från Trafikverket har inspekterat olycksplatsen och lastbilen måste bärgas. Föraren blev inte skadad vid olyckan.

– Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. Det ska ha varit ett däck på lastbilen som exploderat under färden, säger Andreas Jörnefelt som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Vid sextiden på kvällen meddelade Trafikverket att det är fortsatt stopp förbi olycksplatsen och att trafiken fortsätter att ledas om. Prognosen för vägavsnittets öppnande är satt till klockan åtta i kväll.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons