Annons

Leveranser av gas från Sundet dröjer

Tidigast i oktober eller november nästa år kan gasledningen från Sundets avloppsledningsverk kopplas in till tankanläggningen på Hammerdalsvägen.
Växjö • Publicerad 22 december 2010

– Förseningen beror på att upphandlingen av den nya gasreningsanläggningen överklagats. Ärendet ligger nu i kammarrätten och vi hoppas på ett beslut före nyår. Innan dess får vi inte sluta avtal, säger Steve Karlsson, projektledare för biogas i Växjö kommun.

– Skulle det bli så att vi måste göra om hela upphandlingen dröjer det ytterligare ett kvartal innan biogas kan levereras. Innan uppgraderingen är klar kan ingen gas fyllas på härifrån, säger han.

Annons

Från och med 2012 ska även matavfall samlas in i Växjö för att rötas till biogas.

Vid tankstället på Hammerdalsvägen kan dock de två provbussar som entreprenören Veolia skaffat in på uppdrag av Länstrafiken fylla tankarna med biogas i början av nästa år. Fast den kommer då från annat håll.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons