Annons

Lidl har lämnat in bygglovsansökan

Nu tycks Lidl ha bestämt sig. Det blir en butik vid Sandsbrovägen.
Åtminstone är en bygg­lovsansökan inlämnad till kommunen.
Växjö • Publicerad 26 november 2014
För tolv år sedan köpte Lidl tomten på Norr. Det enda matkedjan gjorde var att gjuta betongplattan. I januari 2009 stoppades projektet. ARKIVFOTO: JOHAN CHRISTENSEN
För tolv år sedan köpte Lidl tomten på Norr. Det enda matkedjan gjorde var att gjuta betongplattan. I januari 2009 stoppades projektet. ARKIVFOTO: JOHAN CHRISTENSENFoto: 

I september hotade byggnadsnämnden matkedjan Lidl med vite om inte resterna av det gamla butiksbygget vid Sandsbro­vägen/Österleden revs.

När Smålandsposten kontaktade Lidl gick ledningen?i?stället på offensiven och meddelade:

Annons

”Vi har för avsikt att lämna in ett nytt bygglov för en ny, större och modernare butik. Placeringen av butiken är tänkt på en annan del av fastigheten än den delen som är påbörjad. Vår avsikt är att sälja den del av fastigheten där den gjutna plattan finns.”

Och nu har ansökan om bygglov kommit in till stadsbyggnadskontoret. Enligt ritningen ska butiken få en yta på 2?300 kvadratmeter, alltså betydligt större än den som planerades för sex år sedan.

Om det blir ja till bygglov har företaget två år på sig att påbörja bygget.

Det var för tolv år sedan som Lidl köpte den aktuella tomten på Norr. 2008 beviljade byggnadsnämnden bygglov för en butik.

Men det enda matkedjan gjorde var att gjuta betongplattan. I januari 2009 stoppades projektet. Sedan dess har plattan mest använts av bräd­åkare och är i?dag kraftigt kringväxt av sly.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons