Annons

Lillestadsnotan blir 55 miljoner

Investeringarna för om- och tillbygganden av Lillestadskolan landar på nästan 55 miljoner kronor. Detta står klart sedan anbuden öppnats.
Växjö • Publicerad 25 november 2014

Det är det kommunala fastighetsbolaget Vöfab som skött upphandlingen.

Anbuden som kom in och som gällde själva entreprenaden hamnade på mellan 33 och 39,5 miljoner kronor. Och lägsta bud gäller.

Annons

Till detta kommer ytterligare drygt 21 miljoner för bland annat projektering, anslutningsavgifter och oförutsedda kostnader. Den sammanlagda summan beräknas landa på 54,8 miljoner kronor.

Nu återstår bara ett ja från politikerna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Lillestadskolan, uppförd 1963, är i?dag en F–6-skola med 250 barn. Efter om- och till byggnaden blir det plats för 350 elever. Ut­över detta tillkommer yta för särskolans verksamhet samt en förskola för 40 barn vilken byggs där dagens kök och matsal ligger. Det blir också ett nytt tillagningskök och matsal där gymnastiksalen nu står.

Planerna är att köket och matsalen ska stå färdigt hösten 2015. Hela skolan tros vara klar våren 2017.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons