Annons

Växjö får flyglinje till Amsterdam

Ännu en flyglinje från Växjö presenterades på onsdagen. Från och med den 14 maj nästa år tillkommer destinationen Amsterdam.
Växjö • Publicerad 6 december 2017
Jan Axelsson, vd för Växjö Småland airport, och Paul Terstegge, Nordenchef Air France och KLM, presenterade den nya flyglinjen Växjö–Amsterdam som startar i maj nästa år.
Jan Axelsson, vd för Växjö Småland airport, och Paul Terstegge, Nordenchef Air France och KLM, presenterade den nya flyglinjen Växjö–Amsterdam som startar i maj nästa år.Foto: Filip Sjöfors

Det var en tämligen nöjd skara som presenterade den nya flyglinjen Växjö–Amsterdam på onsdagen under parollen Växjö till världen. Och det är det växande näringslivet i Kronoberg och Växjö som gör Småland airport intressant att samarbeta med.

– Vi letar alltid möjligheter att utvecklas. Vi flyger redan på Danmark och då är Småland ett logiskt nästa steg, säger Paul Terstegge, Nordenchef Air France och KLM.

Annons

Från och med den 14 maj nästa år kommer flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines trafikera sträckan dagligen och turen till Schiphol tar en timma och 40 minuter. Flygplanstypen heter Embraer 175 och har plats för 88 passagerare.

– Det här är oerhört viktigt för näringslivet och vi har i många år jobbat för att kunna flyga till Amsterdam. Detta tar Växjö ut i världen och det känns skönt att vi nu kan leverera. Nederländerna är ju även ett resmål för invånarna och jag hoppas också att holländarna tar sig till Småland, säger kommunalrådet Anna Tenje (M).

– Just nu är jag lättad, säger Ulf Axelsson, vd för Växjö Småland airport, precis efter presskonferensen och fortsätter:

– Det här är den fjärde nya destinationen vi presenterar i år, så det är en stor dag för Växjö. Vi kan bli större, men jag tror att det också är viktigt att vårda det vi har.

Önskar du någon mer destination från Växjö?

– Njae, egentligen inte, för från Amsterdam kommer vi ut i världen. Sedan får vi se lite hur näringslivet utvecklar sig. Jag vet att Norge är intressant i vår region och kanske då att Oslo kan bli aktuellt. Den destinationen konkurrerar ju inte med Amsterdam, säger Ulf Axelsson.

Marie FranssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons