Annons

LNU får miljoner från Vinnova

Ett projekt vid Linnéuniversitetet har tilldelats sex miljoner i bidrag från Vinnova.
– Vi är glada! Detta ger oss en skjuts framåt i arbetet samverkan och entreprenörskap, säger projektledare Emma Hermansson.
Växjö • Publicerad 7 december 2013

Projektet ”Samverkan för utveckling och tillväxt genom studenters entreprenörskap och involvering i innovationsprocesser” har två delar ett som har som inriktning att utveckla en modell för att skapa en genomgripande plan för samverkan för samhällets utveckling och tillväxt.

I det andra delprojektet ”Studenters entreprenörskap och involvering i innovationsprocesser” vill man hitta och utveckla metoder så att studenter kan får de verktyg och synsätt som behövs i utvecklingen av framtidens samhälle.

Annons

- Delprojekt ett handlar om att inventera vad vi gör bra inom samverkan, ta tillvara på det och uppmuntra till att vi blir bättre på att dela med oss av dessa kunskaper. I delprojekt två handlar det om att fortsätta utveckla det entreprenöriella universitetet. Här ligger Linnéuniversitetet i framkant, och det vill vi fortsätta med, säger Emma Hermansson.

Projektet pågår till den 31 december 2015. De sexmiljonerna från Vinnova är upp delade på 2,5 miljoner kronor för 2013, och ytterligare 3,5 miljoner finns reserverade för 2014.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons