Annons

Lotteriansvarig ”stal” högvinst

Under rättegången erkände plötsligt en av idrottsföreningens lotteri­ansvariga att han ändrat dragningslistan för att själv vinna en reselott.
Växjö tingsrätt dömde i går mannen till villkorlig dom och dagsböter för bedrägeri.
Växjö • Publicerad 4 mars 2011

-Jag beklagar att det blev som det blev, var mannens sista kommentar innan rättegången avslutades.

Det är en av länets största idrottsföreningar som drabbats av lotteribluffen. Pengarna som reselotteriet inbringade skulle gå till föreningens ungdomsverksamhet.

Annons

Lotteriets kontrollant ordnade dragningen men när dragningslistan publicerades på föreningens hemsida för cirka ett år sedan hade en siffra i en av högvinsternas lottnummer ändrats.

Kontrollanten upptäckte direkt felet och agerade. När det visade sig att den nu dömde mannen själv hämtat ut högvinsten som var värd 15 000 kronor kopplades polisen in.

Mannen har under hela polisutredningen förnekat brott och hävdat att han hämtat ut vinsten åt en kvinna som han inte ville namnge. Men under rätte­gången valde mannen att direkt erkänna och därmed behövde åklagarens båda vittnen inte höras.

-Det är inte mycket jag minns av det här, sa mannen och tillade att han haft hand om många lotterier under årens lopp.

I övrigt ville han inte berätta något närmare om bedrägeriet. Svaret på åklagarens frågor blev allt som oftast att han inte mindes.

Straffet på villkorlig dom och 60 dagsböter innebär i mannens fall att han tvingas betala drygt 4?000 kronor.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons